Fiscale waarde lease-auto

Voor de berekening van uw fiscale bijtelling vormt de catalogusprijs van uw auto de basis. U kunt de catalogusprijzen voortaan vinden in het kentekenregister van de RDW.

Stelt u uw werknemers een leaseauto ter beschikking? Dan moet u, voor het voordeel van het privégebruik van de auto, bij het inkomen van uw werknemers een bedrag bijtellen, de zogenoemde bijtelling. Voor de berekening van de bijtelling is de catalogusprijs van de auto de basis. U kunt de catalogusprijs voortaan vinden in een nieuw kentekenregister van de RDW. De RDW legt in dit kentekenregister de catalogusprijzen vast van auto’s die vanaf 1 januari 2010 voor het eerst zijn geregistreerd.

Van de eerder geregistreerde kentekens is de fiscale waarde door ZuidWest Lease opgenomen op de verstuurde bestelbevestiging.

Ook voor de auto van de ondernemer

Als u een auto van uw onderneming ook privé gebruikt, kunt u het kentekenregister gebruiken voor het bepalen van de waarde van de auto voor de winstberekening.

Berekenen bijtelling

De catalogusprijs is gebaseerd op informatie van de importeur en bestaat uit de nettocatalogusprijs plus de btw en de bpm. U gebruikt deze catalogusprijs bij het berekenen van de bijtelling. Ook de Belastingdienst gaat (bij controle van uw aangifte) uit van de catalogusprijs uit het RDW-kentekenregister.

Makkelijk zoeken

Via onderstaande button kunt u op de site van de RDW eenvoudig de gegevns  makkelijk zoeken. Nadat u het kenteken hebt ingevoerd, vindt u de catalogusprijs van de auto onder 'Historie'. De bijtelling is een percentage van de catalogusprijs.

Zoek uw auto