Tips voor een fijne (auto)vakantie

donderdag 22 juni 2017
vakantie tips ZuidWest Lease

Het vakantieseizoen staat voor de deur en niets is fijner dan goed voorbereid aan uw (auto)reis te beginnen zodat niets u meer in de weg staat van een mooie vakantie. Gaat u dit jaar met de auto op vakantie? Dan hebben wij nog een aantal handige tips voor u!

Voor vertrek
Controleer voor vertrek bij uw auto het oliepeil, koelvloeistofniveau, de ruitenwisser- en sproeier, de bandenspanning, verlichting en indien van toepassing de trekhaakaansluiting. Vergeet de volgende documenten niet:

  • Rijbewijzen van de verwachte bestuurders
  • Kentekenbewijs van uw auto
  • Verzekeringsbewijs; dat is de groene kaart.
  • Wanneer u een caravan heeft met een gewicht van meer dan 750 kg, dan heeft u hiervoor in enkele europese landen (Spanje, Duitsland, Polen) een extra groene kaart nodig met het kenteken van uw auto erop. Is de auto via ZuidWest Lease verzekerd, dan kunnen wij deze tijdig voor u opvragen.
  • Europees schade-aanrijdingsformulier
  • Autobahnvignetten voor Oostenrijk, Zwitserland. Umweltplakke voor enkele Duitse steden (zie ook www.anwb.nl voor meer info)
  • Wegenkaarten en navigatie (vergeet dan een reservekaart niet)
  • Gevarendriehoek, verbanddoos en veiligheidshesjes
  • Eventueel een buitenlandverklaring. In de voormalige Oostbloklanden, de Balkanlanden, Marokko en Turkije is deze verklaring verplicht. Hiermee geeft ZuidWest Lease u toestemming om in deze landen gebruik te maken van de auto. ZuidWest Lease kan u hiermee verder helpen.

Let op! Is er geen vervangend vervoer in het leasecontract opgenomen, controleer dan of dit wel geregeld is via uw reisverzekering. Niets is zo vervelend als het onderbreken van uw vakantie bij een technisch mankement of schade waarbij de auto niet meer rijdbaar is en naar Nederland vervoerd zal moeten worden.

Een goede voorbereiding en uitgerust van start gaan helpt ongelukken voorkomen, mocht er zich onverhoopt toch iets voordoen laat dan in het geval van schade of pech het ook aan ZuidWest Lease weten. Onze medewerkers helpen u graag snel weer op weg! (tel. 00-31-(0)113-235222).

Wat te doen bij pech onderweg?
Raadpleeg de ZuidWest Lease-bestuurdershandleiding die bij uw leaseauto is geleverd. Handleiding niet aanwezig? Download hem dan hier. Ook kunt u ZuidWest Lease bellen of mailen (bestuurder@zuidwestlease.nl). We sturen u graag een exemplaar toe.

Wat te doen bij schade onderweg.
Bij schade kunt u het telefoonnummer wat vermeld staat op de groene kaart bellen. De hulpdienst van de verzekeraar zal zorgen voor het afslepen van de auto. Neem ook contact op met de schade-afdeling van ZuidWest Lease, zodat zij op de hoogte zijn van het ongeval en u eventueel kunnen helpen met de verder afwikkeling. Zie ook uw bestuurdershandleiding.

Let op bij parkeren op of nabij luchthavens.
Wanneer u op vakantie gaat met het vliegtuig dan is parkeren op een luchthaven meestal vrij prijzig. Er zijn veel bedrijven die net buiten de luchthaven goedkopere parkeermogelijkheden aanbieden. Voorzichtigheid is hierbij echter geboden. Er zijn bedrijven die het allemaal niet zo nauw nemen en minder voorzichtig met uw auto zijn dan u mag verwachten. Meerdere voorbeelden hiervan zijn te vinden op internet.

Tip: zoek altijd een parkeergelegenheid die ook te vinden is op de site van de desbetreffende luchthaven. Dan bestaat in ieder geval de mogelijkheid om bij calamiteiten deze luchthaven aansprakelijk te stellen. Daarnaast zijn “de kleine lettertjes” in de algemene voorwaarden van belang.

Neem op tijd rust tijdens uw reis en geniet van uw vakantie.

ZuidWest Lease wenst u veilige zomerkilometers toe!

ps. Bent u op zoek naar een geschikte huurauto voor tijdens de vakantie? Automotions Rent helpt u graag aan een geschikt model tegen voordelige vakantietarieven